8 medaljer til Otra IL under helgens UM i friidrett i Ulsteinvik

Postet av Olav Magne Tveitå den 4. Mar 2019

Otra IL har nå sikret seg hele 11 medaljer i forbindelse med UM innendørs i mangekamp og enkeltøvelser. Det er ny rekord for Otra IL og markerer oss som en av de bedre klubbene på landsbasis.

Lise Hornnes tok hele 3 medaljer i 19-årsklassen. I tresteg knallet hun til med ny personlig rekord og 11,60m i siste omgang, noe som holdt til bronse. I høyde hadde hun ikke helt marginene med seg. Hun fikk et riv på 1,60m før hun gikk over i neste forsøk. På neste høyde rev hun hårfint på 1,65m. Denne innsatsen holdt til sølv. Vinneren stoppet også på 1,60m, men gikk over 1,60m i første forsøk. I stav ble det ny pers med 2,70m som holdt til bronse. Hun var travel denne helgen og fikk også med seg 5,06m i lengde og 9,56sek på 60m hekk.

Aanund Tveitå i 16-årsklassen var ikke helt i slag etter sykdom i forbindelse med forrige helgs UM i mangekamp. Denne helgen var imidlertid formen på topp. Han innledet med 8,65 sek på 60m hekk, noe som førte til en hårfin sølvmedalje. 4. plassen gikk på 8,67sek. Han perset dermed med 0,2sek. Det høres ikke så mye ut, men er en god del på en så kort distanse. Senere gikk han greit videre til finalen på 60m. Fredagen avsluttet på best mulig måte med ny kjempepers i kule 5kg med 14,46m, noe som holdt til gull. Tidligere har han tatt gull i både hekk og lengde, men aldri medalje i kule. Forventningene til lengdekonkurransen var store i og med at dette var favorittøvelsen. Her fikk han imidlertid smerter i kneet i tilløpet og valgte å trekke seg. Noen finale på 60m ble det heller ikke da.

Emelia Tveitå i 16-årsklassen hadde et mislykket hekkeløp i forbindelse med forrige helgs mesterskap i mangekamp og forventningene var derfor ikke altfor store foran denne helgen. Når hun presset ned tiden med nærmere et halvt sekund i finalen til 9,45sek, og det ble bronse, så var det både uventet og gledelig. I kule var det mer forventet at hun tok sølv og her ble resultatet 13,62m. 

Unni Tveitå fulgte på plassen bak Emelia i kule og fikk opp et lengstekast på 11,71m. Hun har vært hemmet av en ryggskade, men er nå frisk og kan trene mer effektivt fremover og har nok slik sett litt ekstra å gå på. I lengde ble det en flott 5.plass med 5,17m. 

Nå står en ny grunntreningsperiode for tur. Denne gjengen trener 5-8 økter i uka og sommerens høydepunkter er UM og nordisk landskamp i mangekamp på Island.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.